27. 9. 2023

Výroba pečeného čaje

Pečený čaj je ideálním způsobem pro zpracování zralého ovoce. 

Příprava pečeného čaje je opravdu snadná. K jeho přípravě totiž potřebujete jen ovoce, které máte třeba na zahradě, cukr a nějaké běžné koření jako je skořice, badyán, anýz či hřebíček. Ovoce nakrájíme na menší kousky, vložíme na plech, zasypeme cukrem a kořením a pečeme při teplotě 200°C asi půl hodiny. Poté upečenou směsí plníme sklenice.

I uprostřed té nejkrutější zimy si pak budete moci vytáhnout skleničku zavařeného léta a během chviličky si připravit skvělý čaj nabitý pozitivní energií léta. Čaj si připravíte zalitím 2-4 lžiček upečené směsi horkou vodou v hrnečku. Čaj opravdu chutná výborně a milým bonusem je to, že ovoce z této směsi můžete sníst jakoby bylo čerstvé.