Dobrý den, vážení, s platností od 28.11.2023 je naše centrum opět otevřené pro návštěvy.
27. 9. 2023

Výroba pečeného čaje

Pečený čaj je ideálním způsobem pro zpracování zralého ovoce. 

Příprava pečeného čaje je opravdu snadná. K jeho přípravě totiž potřebujete jen ovoce, které máte třeba na zahradě, cukr a nějaké běžné koření jako je skořice, badyán, anýz či hřebíček. Ovoce nakrájíme na menší kousky, vložíme na plech, zasypeme cukrem a kořením a pečeme při teplotě 200°C asi půl hodiny. Poté upečenou směsí plníme sklenice.

I uprostřed té nejkrutější zimy si pak budete moci vytáhnout skleničku zavařeného léta a během chviličky si připravit skvělý čaj nabitý pozitivní energií léta. Čaj si připravíte zalitím 2-4 lžiček upečené směsi horkou vodou v hrnečku. Čaj opravdu chutná výborně a milým bonusem je to, že ovoce z této směsi můžete sníst jakoby bylo čerstvé.